Kolovos Banner Oikosynthesis

Οικολογία Πράσινες Κατοικίες

P3240415Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι μας,  για να ξεκινήσουμε μια νέα οικολογική ζωή...

Η νέα μας οικολογική πρόταση, είναι η οικολογική αγροικία των ΟΙΚΟΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΚΟΛΟΒΟΣ.

H αγροικία των ΟΙΚΟΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΚΟΛΟΒΟΣ σχεδιάστηκε με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Ο σχεδιασμός και προσανατολισμός της οικίας βελτιστοποιεί τη χρήση των φυσικών πόρων, οδηγώντας σε συνολική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
 

 

P3240413Τα ελαιόδεντρα της περιοχής διατηρούν τον τοπικό χαρακτήρα, ενώ υπάρχει χώρος για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, που βασίζεται στις αρχές της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης καθώς και στην οικιακή τεχνική της κομποστοποίησης των αποβλήτων με διαλογή στην πηγή.

Η οικιακή κομποστοποίηση φυτικού λιπάσματος είναι η πιο εύκολη και οικονομική λύση, όπου ξεδιαλέγονται τα οργανικά απόβλητα στην κουζίνα και τοποθετούνται σε ξεχωριστό κάδο. Η αποσύνθεση των οργανικών υλικών όπως φύλλα, κλαδιά, φρούτα, λαχανικά και άλλα υπολείμματα κουζίνας μας δίνει το κομπόστ, το οποίο μπορεί να έχει πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους καλλιέργεια μειώνοντας σημαντικά την ποσότητα των σκουπιδιών και εξισορροπώντας με εύκολο τρόπο τον όγκο των σκουπιδιών που παράγει ένα νοικοκυριό. Ενώ μπορεί να προβλεφθεί και  σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, που να περιλαμβάνει τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού.
Θεμέλιο ενός οικολογικού σπιτιού είναι η σωστή μόνωση των τοίχων του...
 

 

P3240423Η μόνωση στην κτιριακή τοιχοποιία προστατεύει από τα ρεύματα αέρα και σας εξοικονομεί μεγάλα ποσά.

Για την προστασία της αγροικίας χρησιμοποιείται θερμομόνωση τύπου κελύφους, που αγκαλιάζει την εξωτερική επιφάνεια, μειώνοντας τις θερμικές απώλειες, από την υπερβολική ή ανεπαρκή θέρμανση, τις καιρικές συνθήκες, τη διείσδυση αέρα, την σκόνη και τον μολυσμένο αέρα.
 

 

Τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης

Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, π.χ η διατήρηση σωστής θερμοκρασίας (χειμώνα-καλοκαίρι) για την εξασφάλιση άνεσης και η βεβαιότητα ότι δεν θα μεταβληθεί ξαφνικά η θερμοκρασία από αλλαγή της εξωτερικών καιρικών συνθηκών.

Διέλευση της υγρασίας από την τοιχοποιία χωρίς να υπάρχει συμπύκνωση ούτε στην εξωτερική επιφάνεια ούτε εσωτερικά. Η θερμομόνωση τύπου κελύφους δεν έχει αντίσταση στη διέλευση των υδρατμών - η πρόσοψη αναπνέει χάρη στην ανοιχτή ινώδη υφή του υλικού - αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπύκνωση στους τοίχους και την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας.
 

 

Αυξημένη διάρκεια ζωής και αντοχής στο πέρασμα του χρόνου

P3240435Με την εξοικονόμηση ενέργειας ουσιαστικά πετυχαίνουμε τη σωστή θέρμανση των δωματίων και τη μείωση της εισερχόμενης ζέστης στα δροσερά δωμάτια. Περιορίζουμε την ανάγκη εξαερισμού του σπιτιού, από την υγρασία και επιτυγχάνουμε χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση με τη χρήση ενεργειακού τζακιού ή καλοριφέρ, (που είναι π.χ. και μία από τις ενέργειες της αγροικίας). Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε σημαντικά την ποιότητα ζωή μας.

Η πυρασφάλεια στην αγροικία επιτυγχάνεται με τη χρήση άκαυστων υλικών που αποτρέπουν την αναπαραγωγή φωτιάς καθώς και το εξαιρετικά υψηλό σημείο τήξης που εξασφαλίζει προστασία του χώρου σας.
 

 

Θεμέλιο ενός οικολογικού σπιτιού είναι η σωστή φροντίδα

Η μόνωση της στέγης παίζει σημαντικό ρόλο για την προστασία του σπιτιού από το κρύο το χειμώνα και την ζέστη το καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας έτσι και επιπλέον προστασία από τους  εξωτερικούς θορύβους. Επίσης για την αυξημένη ενεργειακή απόδοση και διάρκεια ολόκληρου του συστήματος της κατασκευής της στέγης, έχουμε προνοήσει να γεμίσουμε το κενό ανάμεσα στα δοκάρια με μόνωση κατάλληλου πάχους ανάλογα πάντα με την κλιματική ζώνη που ανήκει η αγροικία. Η κατάλληλη μόνωση μιας στέγης περιλαμβάνει το σχηματισμό ενός εξαεριζόμενου στρώματος πάνω από το θερμομονωτικό υλικό με τη βοήθεια του οποίου απομακρύνεται η υγρασία το χειμώνα και ο ζεστός αέρας το καλοκαίρι. Στην σκεπή μας υπάρχει η δυνατότητα για τον σχεδιασμό ενός φωτοβολταϊκού συστήματος όπου θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ηλεκτροδότησης όλων των εγκαταστάσεων της αγροικίας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα με τη χρήση καινοτόμων υλικών και τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων μειώνουμε την περαιτέρω ενεργειακή κατανάλωση, χρησιμοποιώντας π.χ. τα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης, τις ηλεκτρονικές διατάξεις ελέγχου και τα συστήματα ελέγχου τεχνητού φωτισμού.
 
P3120453Ότι κάνετε για να πρασινίσετε το σπίτι σας θα ωφελήσει και σας τους ίδιους…

Οι χαμηλοί λογαριασμοί, ανταμείβουν τα άνετα και ζεστά σπίτια...

Εξαιρετικά θερμικά χαρακτηριστικά αποτρέπουν την απώλεια θέρμανσης και παρέχουν μια ενεργειακά αποδοτική κατασκευή εξασφαλίζοντας σας το προνόμιο των μειωμένων λογαριασμών θέρμανσης.

Αυξημένη πυροπροστασία του κτιρίου πετυχαίνουμε αποκλειστικά με τη χρήση άκαυστου υλικού ιδιαίτερης υψηλής θερμοκρασίας τήξης πάνω από 1000˚C και με μεγάλη διάρκεια.

Η κατασκευή  μας "αναπνέει" με διαπερατότητα υδρατμών εξαιτίας της ινώδους φύσης του υλικού.
Ηχομόνωση με εξαιρετικά απορροφητικό υλικό.
Καμία παραμόρφωση ή συρρίκνωση του μονωτικού υλικού σημαίνει διαρκή σταθερότητα του συστήματος.